Coproducţie cu Teatrul ARIEL

 

Autor: Roxana Marian

Regia artistică: Roxana Marian

Scenografia: Alina Herescu

Asistent scenografie: Anda Pop

Muzica: Asztalos Zsolt, György Zsolt

Video: Cristian Câmpean şi Mihaela Romonţi

Regia tehnică: Ilarian Varga

Data premierei: 25.04. 2012


Distribuţia:

Elena Purea (Medeea), Costin Gavază (Iason), Diana Avrămuţ, Luchian Pantea/Claudiu Banciu (Eros), Emilia Banciu/Alexandra Ţifrea (Glauke).

MEDE/EA este ultima premieră a stagiunii trecute, inaugurând programul Teatru de Risc deschis spre tineri şi inovaţie teatrală. „Un spectacol care se compune din implicarea echipei şi din soluţii ingenioase (...) Medeea de secol 21 vorbeşte - când în şoaptă, când urlând de-a dreptul - despre sacrificiu, iubire şi toate feţele lor. E o alegere riscantă, dar perfect mulată pe ceea ce înseamnă "Teatru de risc". Iar atunci când, riscând, ieşi câştigător, e cu atât mai bine.” (LiterNet, Mircea Sorin Rusu)

Spectacolul MEDE/EA sau Despre fericirea conjugală se joacă la Teatrul Naţional, fiind o coproducţie cu Teatrul Ariel.

 

Despre MEDE/EA

"MedeeEA sau Despre fericirea conjugală este debutul regizoral, în scenă, al Roxanei Marian, căreia i-a izbutit un spectacol fluent, legat, direct, cu tensiune dramatică şi atenţie la valorificarea scenică a situaţiilor din propriul text. Important, de asemenea, este faptul că regizoarea şi-a reconceput întreaga demonstraţie - faţă de varianta radiofonică - adaptând-o cu succes la condiţiile scenei/spaţiului. De la foaia scrisă la audio şi de la audio la vizual sunt nişte paşi mari de făcut, pe care actriţa dramaturg şi, de acum regizoare, îi face cu avântul începătorului şi siguranţa profesionistului." Mircea Sorin Rusu (Liternet)

Textul piesei Mede/ea sau Despre fericirea conjugală a fost publicat de editura LiterNet.ro si se poate descarca gratuit de la: editura.liternet.ro/carte/289/Roxana-Marian/Medeea-sau-Despre-fericirea-conjugala.html

Program

Augusztus - 2020
V H K S C P S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

 

Teatrul Național Târgu-Mureș
este o instituție subordonată
Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház
fenntartója a
Kultúra és Nemzeti Identitás Minisztériuma