Albina din capul meu

de Roland Schimmelpfennig

Regia: Theodor-Cristian Popescu

dramaturgie contemporană

„O experiență teatrală dificil de catalogat. Trei ghizi te vor conduce înspre copilul ce ai fi putut fi, iar de acolo...” Regizorul Theodor Cristian Popescu propune un text inedit al unui autor dramatic extrem de interesant, Roland Schimmelpfennig, cunoscut publicului pentru texte precum PUSH UP 1-3, Noaptea arabă, Aici și acum sau Copilul zburător. Însoțit de scenograful Mihai Păcurar și light designer-ul Lucian Moga, regizorul ne oferă premisele unui spectacol pentru toate vârstele. În această călătorie vom fi călăuziți de actrițele Roxana Marian, Georgiana Ghergu și Loredana Dascălu.

Theodor Cristian Popescu este regizorul care a mai montat la Compania Liviu Rebreanu, spectacole de succes, precum Cloaca și Capu de bizon, care se joacă și azi cu casa închisă.

Roland Schimmelpfennig (născut în 1967 la Göttingen) a lucrat ca jurnalist şi autor independent în Instanbul şi a studiat regia la Otto-Falckenberg-Schule din München. Ca dramaturg şi autor a lucrat la Berliner Schaubühne şi la Wiener Burgtheater. De teatru, Schimmelpfennig s-a apropiat abia în 1990, când a început să studieze regia. Piese de teatru scrie de pe la jumătatea anilor nouăzeci. Premiatul Roland Schimmelpfennig este unul dintre cei mai productivi şi populari dramaturgi ai momentului. Piesele sale – Cu multă vreme în urmă, în mai; Noapte arabă; Push up 1-3; Înainte/După – au fost traduse în peste 20 de limbi şi puse în scenă în toate colţurile lumii.

DISTRIBUȚIA:

Roxana MARIAN

Loredana DASCĂLU

Gerogiana GHERGU

 

Regia: Theodor-Cristian POPESCU

Scenografia: Mihai PĂCURAR

Traducerea: Elise WILK

Light design: Lucian MOGA

 

Regizor tehnic: Stelian CHIȚACU

Sufleur: Dana ARȚUCHE

 

Data premierei: 30 octombrie 2018, Sala Mică 

Durata spectacolului: 1 oră şi 30 minute 

 

Spectacol recomandat persoanelor peste 12 ani!

 

 

Program

Augusztus - 2020
V H K S C P S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

 

Teatrul Național Târgu-Mureș
este o instituție subordonată
Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház
fenntartója a
Kultúra és Nemzeti Identitás Minisztériuma