„Teroare“, la Sala Mare

08.10.2019
„Teroare“, la Sala Mare

„Teroare“, la Sala Mare

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Național Târgu-Mureș anunță o nouă reprezentație a spectacolului „Teroare“ de Ferdinand von Schirach (traducerea Ciprian Marinescu), în regia lui Bobi Pricop şi beneficiind de scenografia lui Nikola Toromanov.

Reprezentația va avea loc sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 19.00, la Sala Mare.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Monica Ristea, Theo Marton, Richard Balint, Elena Purea, Mihai Crăciun, Ale Țifrea, Laura Mihalache și Ștefan Mura. Din echipa spectacolului mai fac parte: Kacsó Judit-Andrea (asistent de regie), Denisa Berceanu (asistent scenografie), Stelian Chiţacu (regizor tehnic) și Laura Moldovan (sufleur).

Avionul de pasageri LH 2047, cu 164 de pasageri la bord, este deturnat de un terorist către un stadion cu 70.000 de oameni. Pilotul de vânătoare Lars Koch încalcă ordinul superiorului său și doboară avionul, pentru a-i salva pe spectatorii aflați pe stadion. Ar trebui el condamnat pentru crimă? Scena teatrului devine un tribunal, iar voi sunteți jurații care alcătuiesc instanța. La sfârșitul procesului va trebui să votați, iar decizia voastră va determina finalul spectacolului. Este maiorul Lars Koch vinovat sau nu? Este uciderea persoanelor nevinovate permisă în cazuri extreme? Pe pagina web terror.theater poți vedea cum au votat deja spectatori din toată lumea în cazul pus în discuție de piesa lui Ferdinand von Schirach.

Despre spectacolul „Teroare“, în presă:

„...o dezbatere morală de strictă actualitate, legată de amenințările teroriste, dramatism care scrâșnește mocnit în atmosfera sobră, uscată, antisentimentală din sala de judecată și o interpretare curată ca lacrima. Ecuația copleșește spectatorul dându-i impresia că îi antrenează mintea și atenția, dar, în fond, măcinându-l emoțional.“ (Cristina Rusiecki – b-critic.ro)

„Scrierea lui von Schirach mi se pare a fi una aproape perfectă, cu o construcţie dramatică fără fisură, cu personaje minuţios elaborate, cu eliminarea oricărei urme de balast melodramatic. Calitate germană, ce mai! Care s-a transferat întocmai asupra spectacolului montat de Bobi Pricop la Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în scenografia de o modernitate rece, perfect adaptată situaţiilor dramatice, scenografie datorată bulgarului Nikola Toromanov.“ (Mircea Morariu – adevărul.ro)

Program

August - 2020
D L M M J V S
  01
02 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31  

 

Teatrul Național Târgu-Mureș
este o instituție subordonată
Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház
fenntartója a
Kultúra és Nemzeti Identitás Minisztériuma