Microstagiune a Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” la Târgu Mureș

18.04.2013
Microstagiune a Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian” la Târgu Mureș

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” va susţine în perioada 10-16 mai 2013, la Târgu-Mureş, cea mai amplă microstagiune desfășurată în cadrul turneului național, inițiat în stagiunea 2012-2013. Programul evenimentelor include spectacole de operetă, musical, gale, concerte şi activităţi pentru copii, care au loc la Teatrul Naţional Târgu Mureş, Teatrul Ariel şi la Hotel President.

Turneul național, care include și microstagiunea desfășurată în premieră la Târgu Mureș, este una din cele mai ample inițiative de acest fel susţinute de o instituţie de profil din România, în cele opt luni de turneu evenimentele Teatrului Național de Operetă fiind găzduite de numeroase instituții de spectacole din oraşe precum Constanţa, Timişoara, Braşov, Sibiu, Craiova, Blaj, Aiud, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Brăila sau Focşani.

 Spectacole de operetă, musical, chansonete

Microstagiunea include o parte dintre cele mai importante spectacole din repertoriul teatrului, precum: musicalul „Romeo şi Julieta” (12 mai) de Gérard Presgurvic - primul musical pop-rock montat de o instituţie muzicală profesionistă din România, spectacolul-colaj „Paris, Mon Amour” (16 mai) - o colecţie muzicală a celor mai cunoscute chansonete şi „Silvia” (10 mai) de Emmerich Kálmán. „Romeo şi Julieta” s-a bucurat de un succes răsunător în numeroase ţări precum Olanda, Anglia şi Ungaria, fiind o rescriere în cheie modernă, pe ritmuri de pop-rock a celebrei poveşti de dragoste scrisă de William Shakespeare. „Paris, Mon Amour” invită spectatorii într-o cafenea de pe o stradă pariziană, unde, sub lumina felinarelor, aceştia vor asista la o serie de poveşti despre dragoste, despre artă, despre seducţie şi frumos. Una dintre cele mai faimoase operete compuse de Emmerich Kálmán, “Silvia”, surprinde în regia lui Miklos Gabor Kerenyi - KERO®, directorul Teatrului de Operetă şi Musical din Budapesta, „esenţa”  spectacolului de gen, spumos şi alert, un cocktail de romantism, vals, ceardaş şi umor. Spectacolele vor fi însoţite de Gala de Operetă „Viaţa e frumoasă” (14 mai), organizată de Teatrul Naţional de Operetă în colaborare cu Teatrul de Operetă şi Musical din Budapesta, partener de coproducţie pentru o parte din cele mai importante spectacole de operetă şi musical din repertoriu.

Muzică clasică și muzică religioasă

Concertul „Invitaţie la vals” (15 mai) oferă spectatorilor oportunitatea de a pătrunde în lumea fermecătoare a valsului şi a polcilor în compania unora dintre cei mai cunoscuţi compozitori ai genului: Johann Strauss-fiul, Johann Strauss-tatăl, Jacques Offenbach şi Johannes Brahms. În completare, recitalul Cvartetului Bella Musica (11 mai) va prezenta publicului scurte momente muzicale ce acoperă o paletă stilistică variată, de la creaţia barocă până la cea modernă, în timp ce Corul Teatrului Naţional de Operetă va susţine un concert de muzică religioasă (12 mai) care cuprinde cântări ortodoxe, bijuterii ale Liturghiei sacre.

Opereta pentru cei mici  

Teatrul Naţional de Operetă vine în întâmpinarea celor mici cu o serie de ateliere de creativitate (pictură, arta costumului, balet, invenție muzicală) şi cu spectacolul de operetă pentru copii „Cocoşelul neascultător” (11, 12 mai), unul dintre cele mai îndrăgite titluri din repertoriu, cu un libret scris de Ion Lucian.

Biletele sunt disponibile la casele de bilete ale sălilor de spectacol (Teatrul Naţional Târgu Mureş şi Teatrul Ariel), la Agenția de bilete de la parterul Palatului Culturii, în reţeaua www.eventim.ro şi la magazinele partenere din Târgu Mureş (Orange, Domo, Germanos şi Vodafone).

 

PROGRAMUL ACTIVITĂŢILOR DESFĂŞURATE DE TEATRUL NAŢIONAL DE OPERETĂ „ION DACIAN”, BUCUREŞTI, LA TÂRGU MUREŞ (10-16 mai 2013)

 

Spectacole:

-          10 mai, ora 19.00, Teatrul Naţional Târgu-Mureş - „Silvia” de Emmerich Kálmán, operetă în două acte, regia: Kérenyi Miklós Gábor (KERO®)

 

-          12 mai, ora 19.00, Teatrul Naţional Târgu-Mureş - „Romeo şi Julieta” de Gérard Presgurvic, musical în două acte, regia: Kérenyi Miklós Gábor  (KERO®)

 

-          14 mai, ora 19.00, Hotel President - Gala de Operetă „Viaţa e frumoasă”

 

-          16 mai, ora 19.00 - Hotel President - „Paris, Mon Amour”, spectacol-colaj de chansonete, regia: Răzvan Ioan Dincă

 

Recitaluri şi concerte:

-          11 mai, ora 17.00, Foaierul Teatrului Naţional Târgu Mureş - Recital Cvartet „Bella Musica”

 

-          12 mai, ora 12.00 - Concert de muzică religioasă susţinut de Corul Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”

 

-          15 mai, ora 19.00, Hotel President - „Invitaţie la vals”, concert de valsuri şi polci interpretate de orchestra Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, dirijor: Ciprian Teodoraşcu

 

Spectacole şi activităţi pentru copii

 

-          11 şi 12 mai, ora 11.00, Teatrul Ariel - „Cocoşelul neascultător” de Constantin Ungureanu, operetă pentru copii, regia: Cristina Cotescu

 

-          11 şi 12 mai, ora 12.30, Teatrul Ariel - Sesiuni de fotografii cu artiştii din spectacolul „Cocoşelul neascultător”

 

-           11 mai, ora 10.30, Teatrul Ariel - Lansarea Enciclopediei Pentru Copii – „Spectacolul muzical pe înţelesul celor mici”

 

 

 

Program

Iunie - 2020
D L M M J V S
  01 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30  

 

Teatrul Național Târgu-Mureș
este o instituție subordonată
Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház
fenntartója a
Kultúra és Nemzeti Identitás Minisztériuma