„Albina din capul meu“ zumzăie din nou la Sala Mică

02.12.2019
„Albina din capul meu“ zumzăie din nou la Sala Mică

„Albina din capul meu“ zumzăie din nou la Sala Mică

„Albina din capul meu“ zumzăie din nou la Sala Mică

Când eşti încă doar un copil, când adolescenţa abia se întrezăreşte, iar lumea e un teritoriu necunoscut, plin de surprize, dar şi de ameninţări, chiar şi o zi obişnuită de şcoală poate deveni o adevărată provocare. Iar când părinţii, prietenii sau cunoştinţele nu îţi supraveghează paşii, singurul sprijin care îţi rămâne este albina din capul tău.

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Național Târgu-Mureș anunță o nouă reprezentație a spectacolului „Albina din capul meu“ de Roland Schimmelpfennig, în regia lui Theodor-Cristian Popescu. Scenografia este realizată de Mihai Păcurar, light design-ul îi aparţine lui Lucian Moga, iar traducerea textului este semnată de Elise Wilk. Din distribuția spectacolului fac parte actrițele Roxana Marian, Loredana Dascălu și Georgiana Ghergu.

Reprezentația va avea loc vineri, 6 decembrie, ora 19.30, la Sala Mică.

Regizorul Theodor-Cristian Popescu a mai montat la Compania „Liviu Rebreanu“ spectacolul de succes „Cloaca“. De această dată, regizorul propune un text inedit al unui autor dramatic extrem de interesant, Roland Schimmelpfennig, cunoscut publicului pentru texte precum „Push Up 1-3“, „Noaptea arabă“, „Aici şi acum“ sau „Copilul zburător“.

„Piesa propriu-zisă constă într-un monolog amplu în care se contopeşte perspectiva microscopică, detaliul, ansamblul şi faptul banal filtrat printr-o percepţie paranoică şi defensivă, dar şi inserturi poetice care conferă întregii poveşti un iz de aventură iniţiatică. (...) Celor cu mintea deschisă, care își amintesc neliniștile perioadei de final a copilăriei și de tranziție către adolescență, publicului interesat de forme inedite de expresie și de activitatea unui regizor reprezentativ le recomand spectacolul Albina din capul meu. Va fi o experiență memorabilă, care le va pune mintea la contribuție.“ (Andrei Vornicu – LiterNet.ro)

 

Program

Iulie - 2020
D L M M J V S
  01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

 

Teatrul Național Târgu-Mureș
este o instituție subordonată
Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház
fenntartója a
Kultúra és Nemzeti Identitás Minisztériuma