Noi colegi la Teatrul Național Târgu-Mureș

07.10.2019
Noi colegi la Teatrul Național Târgu-Mureș

Începând cu această stagiune, Diana Sârbu (foto stânga) s-a alăturat secretariatului literar al Companiei Liviu Rebreanu și se prezintă publicului nostru:

"Am absolvit Facultatea de Marketing și Masterul de Marketing online, în cadrul Academiei de Studii Economice, București. După mai mult de zece ani de lucru în mass-media ca om de marketing și vânzări, am decis să îmi urmez pasiunea...și anume să lucrez în domeniul cultural. De atunci am fost implicată în mai multe proiecte și evenimente: festivaluri de teatru - Undercloud, BABEL FAST, FEST(in) pe Bulevard, Bucharest Fringe, Festivalul Shakespeare, Teatrul Nottara, Teatrul de Nord Satu Mare și proiecte social-cuturale.

De ce teatru? Pentru că spune o poveste, este cu și despre oameni...este aici și acum!"


Începând din această stagiune, Andrei Vornicu s-a alăturat echipei Teatrului Național Târgu-Mureș ca secretar literar.

Andrei a absolvit Facultatea de Litere (Secția Română-Engleză) a Universității din București. A lucrat în domeniul editorial, în presa scrisă culturală (cu un scurt popas în televiziune), a fost librar timp de un an și a organizat evenimente cultural-educative. Colaborează cu cronici, interviuri și eseuri la LiterNet, Dilema veche și Adevărul. A publicat literatură în Revista Vatra. A fost nominalizat la Premiul UNITER pentru Cea mai bună piesă românească a anului 2016 cu textul „Eu nu sunt Hamlet“.

În prezent, a revenit la o veche pasiune – teatrul – pe care va încerca, în calitate de Secretar P.R. în cadrul Companiei „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Național Târgu-Mureș să o apropie de public. Crede că teatrul poate schimba viața oamenilor – cel puțin pe cea interioară – și vorbește din proprie experiență.


Totodată îi urăm bun venit lui Zsuzsa Medve (foto dreapta), noua colegă de la Secretariat RP a Companiei Tompa Miklós.

Zsuzsa e din Mureș, după terminarea studiilor liceale la Liceul de Artă, a plecat în străinătate. A locuit în Statele Unite ale Americii, Germnaia, Ungaria. Și-a continuat studiile la Universitatea ELTE din Budapesta, după care s-a întors acasă unde a absolvit masteratul la UAT. În ultimele trei stagiuni a lucrat la Teatrul Spectrum ca organizator-manager. Este pasionată de teatru, de lumea din spatele culisei, de caracteristicul instituției de a forma o comunitate cu totul altfel.

Consideră că experiențele sale anterioare de lucru în teatru vor fi de folos și în prezent, și așteaptă totdată cu mare drag să-și extindă cunoștințele în anturajul nou și să devină cât mai repede un membru competent al echipei prezente.

Program

Ianuarie - 2020
D L M M J V S
  01 02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
vineri, 03. ianuarie 2020
luni, 13. ianuarie 2020
miercuri, 15. ianuarie 2020
marţi, 21. ianuarie 2020
miercuri, 22. ianuarie 2020
sâmbătă, 25. ianuarie 2020

 

Teatrul Național Târgu-Mureș
este o instituție subordonată
Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház
fenntartója a
Kultúra és Nemzeti Identitás Minisztériuma