I-am adresat câteva întrebări lui Boglárka Bálint, noua casieriță a Teatrului Național Târgu-Mureș:

02.03.2018
I-am adresat câteva întrebări lui Boglárka Bálint, noua casieriță a Teatrului Național Târgu-Mureș:

Foto: Bereczky Sándor

De ce te-a atras teatrul?

În orașul meu natal, Satu Mare, înainte de 1989 obișnuiam să urmărim televiziunea maghiară, care difuza adesea spectacole de teatru. Când eram studentă mergeam la spectacolele Teatrului de Nord. Prima mea experiență legată de Teatrul din Târgu-Mureș a fost spectacolul „Un veac de singurătate”  de Márquez, în regia lui Elemér Kincses, în 1991. Îmi amintesc că se stătea chiar și pe scări. În prezent, avem chiar un abonament liber pentru spectacolele teatrului. Atunci când am văzut anunțul de angajare pentru postul de casier, am fost încântată de această oportunitate și am aplicat pentru interviu.

Sunteți primul contact pe care îl au spectatorii cu teatrul. Cum e această experiență?

Mi-am dat seama foarte repede că mulți dintre spectatori au simțul umorului. La început, când eram încă nesigură, mulți m-au încurajat și erau înțelegători. Asta mi-a făcut bine . Există, de asemenea, spectatori care au încredere din prima și vorbesc despre viața lor privată în timp ce cumpără un bilet. Mă bucur de asemenea că sunt mulți tineri care își cumpără bilete. Dacă nu mai sunt locuri disponibile, se interesează mereu când va fi următorul spectacol.

Care este frumusețea și care sunt dificultățile acestei munci?

La casierie, sunt disponibile și abonamente, pe lângă bilete. Mai există și posibilitatea rezervărilor telefonice. Uneori este dificil atunci când se întâmplă toate în același timp; când sună telefonul, iar spectatorii stau și ei la rând pentru bilete.Frumusețea este atunci când pot să mă bucur alături de un spectator care și-a dorit să vadă un spectacol și, în sfârșit, a reușit să obțină un bilet. În acest caz, mă simt bine că pot contribui la acest lucru.

Program

Octombrie - 2018
D L M M J V S
  01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31  

 

Teatrul Național Târgu-Mureș
este o instituție subordonată
Ministerului Culturii și Identităţii Naţionale

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház
fenntartója a
Kultúra és Nemzeti Identitás Minisztériuma